Donuts met Choco fondant

Een primeur! Dit is het eerste recept uit het gloednieuwe Herbalife Nutrition kookboek. De combinatie van deze ingredienten brengt de traditionele donut naar een geheel nieuw niveau in dit smaakvolle recept. Ze zijn leuk om te maken en zelfs nog leuker om te eten! Ook goed te maken als heerlijke traktatie voor een groep mensen.

Dit heb je nodig (9 personen)

  • 2 porties (80 g) Tri BlendSelect Banaan
  • 1 portie (28 g) PDM
  • 8 porties (61 g) Beta heart®
  • 1 portie (26 g) F1 Romige Vanille
  • 200 g gierstvlokken
  • 70 g volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • VOOR HET GLAZUUR
  • 1 portie (50 g) H24 RebuildStrength Chocolade
  • ½ portie (14 g) PDM
  • 2 eetlepels warm water

Voedingswaarden (per donut)

  • 228 kcal
  • 27 g koolhydraten
  • 6 g vet
  • 5 g vezels
  • 14 g proteïnen

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Leg een bakplaat klaar met bakpapier. Kook de gierstvlokken in 2 kopjes kokend water gedurende 10 minuten, schep goed om tussendoor, en laat afkoelen. Als ze zijn afgekoeld, schud ze dan over naar een grote kom. Klop de eieren los in een apart kommetje en doe de boter hierbij. Als je de boter iets verwarmd mengt het beter met de eieren. Voeg het eimengsel en de overige donut ingrediënten toe aan de gierst en meng alles om het deeg te vormen. Rol 9 bollen van het deeg en druk ze iets platter ter dikte van een donut. Maak een gaatje in het midden van iedere donut (bijvoorbeeld met je vinger – maak deze even nat). Bak ze gedurende 15-20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op een rekje om af te koelen. Meng om het glazuur te maken de H24 Rebuild Strength met wat warm water, voeg de PDM toe. Meng nogmaals en pas eventueel de consistentie aan met wat meer water zodat je het glazuur kunt uitspreiden. Verdeel het chocoladeglazuur over de donuts als deze zijn afgekoeld en serveer. Je kunt ze het beste eten op de dag dat ze gemaakt zijn.

Gerelateerd

Alle artikelen
Omelet met tomaat, halloumi en pesto

Omelet met tomaat, halloumi en pesto

Auteur: Rachel Allen

Verras jouw vader(figuur) dit weekend met een lekkere omelet op bed! Dit recept komt uit het HN kookboek en is dus heerlijk EN verantwoord.

Bekijk recept

Red Velvet Parfait

Red Velvet Parfait

Auteur: Herbalife Nutrition

Deze Red Velvet is een cadeautje voor je smaakpapillen. Hiervoor wil iedereen uit bed komen in de morgen. Je maakt hem met de nieuwe Formula 1 smaak Framboos & Witte Chocolade, die gemaakt is met erwtproteïne.

Bekijk recept

Caramel Avocado Crème

Caramel Avocado Crème

Auteur: Herbalife Nutrition

Dit stevige ontbijt is heerlijk om te nuttigen als je een actieve ochtend voor de boeg hebt. Misschien help je een vriend verhuizen, ga je een flinke wandeling maken of ga je de skipiste op...met dit ontbijt kom je de ochtend dan prima door. Het is snel te maken en het allerbeste is: het is werkelijk een feestje om te eten! Het gerecht is vegan, glutenvrij en past binnen een paleo dieet.

Bekijk recept