Eiwitrijk Paprika-Tomatenbrood

Nu we weer buiten kunnen lunchen is het ook leuk om daar rustig de tijd voor te nemen en iets lekkers te maken. Dit paprika-tomatenbrood is lekker voedzaam en bevat een flinke dosis proteïnen om jouw zonnige middag lekker actief door te komen. Je kunt hem eventueel besmeren met de Tomaten salsa van deze pagina.

Dit heb je nodig (11 personen)

  • 3 maatscheppen F1 Vanille
  • 200 ml passata di pomodoro
  • 50 g magere kwark
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • ½ paprika
  • 2 eieren
  • 250 g tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl olijfolie
  • ½ tl zout

Voedingswaarden (per sneetje)

  • 180 kcal
  • 28 g koolhydraten
  • 2,4 g vet
  • 3,8 g vezels
  • 9,7 g eiwit

Recept

Verwarm de oven voor op 200 ºC Lek 450 gram kwark 20 minuten uit (+-/ 300 gram netto gewicht). Tip: Dit kun je doen in door middel van de kwark in een vergiet uit te lekken of de kwark in een theedoek te hangen. Zeef de bloem en de F1 Vanille in een ruime kom. Voeg de bakpoeder, de uitgelekte kwark, de eieren en het zout toe. Mix dit met de deeghaken tot een mooi deeg en maak een kuil in het midden. Giet de passata di pomodoro in de kuil en meng alles vervolgens met je handen van het midden uit naar de randen tot een samenhangend, egaal deeg. Tip: Gebruik de mixer met deeghaken om het deeg een glad geheel te maken. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de paprika in kleine stukjes en dep ze droog met keukenpapier. Sla vervolgens de stukjes zongedroogde tomaat en de paprika met een spatel beetje bij beetje door het deeg heen. Vet de vorm in met een beetje olijfolie en bestuif het daarna met een beetje bloem; houd hem schuin zodat de bloem ook tegen de randen blijft plakken. Schud het teveel aan bloem uit de broodvorm. Doe het deeg in de vorm en bak het brood 50 minuten in de midden van de oven tot het mooi gerezen en goudbruin brood is. Laat het brood op een rooster afkoelen en serveer het in plakjes van 85 gram. * Dit product kan 2 weken ingevroren bewaard worden

Gerelateerd

Alle artikelen
Winterse Tomatensoep met een bite

Winterse Tomatensoep met een bite

Auteur: Herbalife Nutrition

De laatste twee maanden van de winter zijn gewoonlijk het koudst. Het is dan heerlijk om je even op te warmen met een lekkere kop soep. Deze tomatensoep bevat een goede hoeveelheid proteïnen en vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt en er de hele middag tegenaan kunt. De sojaboontjes erin fungeren als evenwichtige croutons die jouw lunch net even een lekkere bite geven.

Bekijk recept

Hartig Tomatenbrood

Hartig Tomatenbrood

Auteur: Herbalife Nutrition

Dit tomatenbrood is heerlijk voor bij je maaltijdsoep. Heeft van zichzelf een lekkere mediterrane smaak, dus er hoeft geen boter meer op. Hij is ook ideaal om te serveren bij een grote feestmaaltijd.

Bekijk recept

Gevulde Veggie Courgette

Gevulde Veggie Courgette

Auteur: Herbalife Nutrition

Dit vegetarische lunchgerecht ziet er heel feestelijk uit en is snel te bereiden. Als je er wat zilvervliesrijst of zoete aardappel bij kookt kun je het ook prima als diner serveren. Met het mooie barbecue weer zou je deze courgette ook heerlijk op de bbq kunnen bereiden voor die ultieme zomerse gerookte smaak.

Bekijk recept

Vind een member

Vind een member x