Eiwitrijk Paprika-Tomatenbrood

Nu we weer buiten kunnen lunchen is het ook leuk om daar rustig de tijd voor te nemen en iets lekkers te maken. Dit paprika-tomatenbrood is lekker voedzaam en bevat een flinke dosis proteïnen om jouw zonnige middag lekker actief door te komen. Je kunt hem eventueel besmeren met de Tomaten salsa van deze pagina.

Dit heb je nodig (11 personen)

  • 3 maatscheppen F1 Vanille
  • 200 ml passata di pomodoro
  • 50 g magere kwark
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • ½ paprika
  • 2 eieren
  • 250 g tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • ½ tl olijfolie
  • ½ tl zout

Voedingswaarden (per sneetje)

  • 180 kcal
  • 28 g koolhydraten
  • 2,4 g vet
  • 3,8 g vezels
  • 9,7 g eiwit

Recept

Verwarm de oven voor op 200 ºC Lek 450 gram kwark 20 minuten uit (+-/ 300 gram netto gewicht). Tip: Dit kun je doen in door middel van de kwark in een vergiet uit te lekken of de kwark in een theedoek te hangen. Zeef de bloem en de F1 Vanille in een ruime kom. Voeg de bakpoeder, de uitgelekte kwark, de eieren en het zout toe. Mix dit met de deeghaken tot een mooi deeg en maak een kuil in het midden. Giet de passata di pomodoro in de kuil en meng alles vervolgens met je handen van het midden uit naar de randen tot een samenhangend, egaal deeg. Tip: Gebruik de mixer met deeghaken om het deeg een glad geheel te maken. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de paprika in kleine stukjes en dep ze droog met keukenpapier. Sla vervolgens de stukjes zongedroogde tomaat en de paprika met een spatel beetje bij beetje door het deeg heen. Vet de vorm in met een beetje olijfolie en bestuif het daarna met een beetje bloem; houd hem schuin zodat de bloem ook tegen de randen blijft plakken. Schud het teveel aan bloem uit de broodvorm. Doe het deeg in de vorm en bak het brood 50 minuten in de midden van de oven tot het mooi gerezen en goudbruin brood is. Laat het brood op een rooster afkoelen en serveer het in plakjes van 85 gram. * Dit product kan 2 weken ingevroren bewaard worden

Gerelateerd

Alle artikelen
Salsa met tomaat & champignon op toast

Salsa met tomaat & champignon op toast

Mis jij het reizen ook? Met deze mediterrane lunch waan je je aan de Middellandse zee. De combinatie van ingrediënten zorgt voor een ware smaakexplosie. Ook lekker als dip voor je groentensticks wanneer je zin hebt om te snacken.

Bekijk recept

Tomatensoep met kokos en koriander

Tomatensoep met kokos en koriander

Heel het jaar kun je genieten van deze hartige soep, maar met Halloween smaakt het toch écht angstaanjagend lekker! Deze soep is een goede bron van vezels en proteïnen en heeft een heerlijke rijke tomatensmaak. Voedend, verzadigend en erg lekker.

Bekijk recept

Omelet met tomaat, halloumi en pesto

Omelet met tomaat, halloumi en pesto

Auteur: Rachel Allen

Verras jouw vader(figuur) dit weekend met een lekkere omelet op bed! Dit recept komt uit het HN kookboek en is dus heerlijk EN verantwoord.

Bekijk recept