Tulband

FEESTELIJKE TULBANDCAKE

De Tulband is een symbool van de feestdagen geworden. Hier kijkt iedereen er naar uit op de eettafel vol lekkernijen. Neem je tijd voor dit recept en je zult beloond worden met een cake die uitermate smaakvol is.

Dit heb je nodig FEESTELIJKE TULBANDCAKE (1 persoon)

  • 1 portie (40 g) Tri Blend Select Coffee Caramel
  • 1 portie (26 g) F1 Appel Kaneel
  • ½ portie (14 g) PDM
  • 75 g havervlokken
  • 50 g amandelmeel
  • 25 g cacaopoeder
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 4 eieren
  • 200 g ongezoete appelmoes (zie opmerking)
  • 100 ml avocado-olie of zonnebloemolie (als alternatief)
  • Voor de topping:
  • ½ portie (14 g) PDM
  • ½ portie (13 g) F1 Romige Vanille
  • 75 ml water
  • 15 g geroosterde noten (hier zijn geroosterde
  • pinda’s gebruikt)

Voedingswaarden (Kcal 241)

  • Vezels 3 g
  • Vetten 18 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Suiker 4 g
Tulband

Recept

Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C heteluchtoven). Strijk een tulbandvorm goed in met avocado-olie. Doe de Tri Blend Select, F1 Appel Kaneel en PDM in een mengkom. Maal de havervlokken fijn in een mixer totdat het een meel geworden is. Neem een eetlepel van het fijngemalen havermeel en strooi over de met olie bestreken tulbandvorm. Doe de rest van het meel in de mengkom met Herbalife Nutrition producten. Voeg het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, de kaneel en gember toe. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar met een garde. Klop de eieren in een aparte kom en meng er de ongezoete appelmoes en de avocado-olie door. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet er de natte ingrediënten in. Meng alles goed door elkaar zodat het een dik cakebeslag vormt. Giet het mengsel in de voorbereide tulbandvorm en zet in het onderste gedeelte van de oven. Bak gedurende 45‑50 minuten totdat de cake droog aanvoelt en licht terugveert als je er bovenop drukt. Je kunt met een satéprikker kijken of de cake gaar is. Als je deze er insteekt en hij er schoon weer uitkomt, dan is de cake gaar. Kiep de cake om op een bord, verwijder de vorm en laat afkoelen. Maak de topping voor de cake door de PDM en F1 Romige Vanille in een kom te doen en te mengen. Voeg er 50 ml water aan toe en meng totdat het een dikke pasta is. Voeg er vervolgens voldoende water aan toe zodat de consistentie ervan dusdanig wordt dat je de topping erover kunt laten druipen. Als de cake is afgekoeld kun je de topping heen en weer over de bovenkant laten druipen. Strooi er vervolgens de fijngehakte geroosterde noten over. Steek een of twee sterretjes in de cake en steek ze aan voor wat extra feestelijk drama!

Gerelateerd

Alle artikelen
Traditionele amandelkoekjes - Cantucci

Traditionele amandelkoekjes - Cantucci

Auteur: Herbalife Nutrition

Breng Italië naar je keuken met dit traditionele Cantucci recept! Deze kleine zoete amandelkoekjes zijn ideaal voor bij onze Herbalife – Instant Theedrank. Zo zorg je voor nog meer gezonde verwennerij!

Bekijk recept

PANETTONE

PANETTONE

Auteur: Herbalife Nutrition

De klassieke Italiaanse cake krijgt een Herbalife Nutrition twist in deze versie van de panettone. Door F1 Zomerse Bosvruchten te combineren met PDM en Beta Heart wordt het een lichte en smakelijke traktatie waar je keer op keer naar zult verlangen.

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Mango en Vanille Bubble tea

De Zomer Op Tafel Mango en Vanille Bubble tea

Auteur: Herbalife Nutrition

Fris, fruitig en heerlijk - deze bubble tea is perfect om van te genieten samen met je vrienden. Dit recept is verrijkt met voedingssupplementen , de dagelijkse dosis niet overschrijden.

Bekijk recept