Photo 2021 04 02 17 03 49

Herbalife Nutrition Scotch eggs

Probeer deze eiwitrijke Scoth Eggs eens, die zowel vegetarisch als Glutenvrij zijn deze Paasvakantie! Deze overheerlijke traktaties moeten met mate gegeten worden en als onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet.

Dit heb je nodig Herbalife Nutrition Scotch eggs (1 persoon)

  • 4 eieren
  • Eetlepel olijf olie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepelijk komijn
  • een half blik kikkererwten van 400 gram
  • 2 theelepels tahini
  • 1 theelepel citroen sap
  • 1 theelepel koriander
  • 26 gram Herbalife Nutrition F1 Savoury
  • 6 gram Herbalife Nutrition Personalised Protein Powder
  • 50 gram glutenvrij broodkruimels

Voedingswaarden (15.5 gram Proteine)

  • 229 Kcal
  • 2 gram vezels
  • 12.6 gram Vet
  • 14 gram Koolhydraten
  • 1.5 gram Suiker
Photo 2021 04 02 17 03 49

Recept

Verwarm de oven voor op 230C, ventilator 210' (of u kunt een koekenpan gebruiken). Zet eerst een pan met water aan de kook en als het water kookt, laat u de eieren er voorzichtig in zakken en kookt u ze 5 minuten. Haal ze uit het water en leg ze in een kom met koud water om ze snel te laten afkoelen. Zodra de eieren zijn geklaard, zet u de pan weer op het vuur en voegt u de olijfolie, de geraspte ui, de knoflook en de gemalen komijn toe. Dek af en laat op een zeer laag vuur ongeveer 5-6 minuten koken tot de ui zacht is, haal dan van het vuur en laat afkoelen. Giet nu de kikkererwten af, maar bewaar het vocht uit het blik. Doe de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine met de gekookte uien, knoflook en komijn en voeg de tahini, het citroensap en de koriander toe. Mix tot het bijna glad is en voeg dan de Formula 1 Savoury Mushroom & Herb flavour en het Personalized Protein Powder toe en mix nogmaals kort. Breng op smaak, haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het in een kom. Pel de zachtgekookte eieren heel voorzichtig, zodat je ze niet breekt. Ik tik ze zachtjes op het werkblad om de schaal te breken, pel ze dan met mijn handen en spoel ze af onder koud water om de achtergebleven stukjes schaal te verwijderen. Verdeel nu het kikkererwtenmengsel in 4 stukken en leg een stuk in de palm van je hand. Klop het met je andere hand uit tot het ongeveer 5-10 millimeter dik is in een ovale vorm. Leg het ei in het midden en wikkel het ei voorzichtig in het kikkererwtenmengsel (ik doe dit allemaal met mijn handen). Leg op het werkblad en herhaal met de overige eieren. Doe het paneermeel in een ondiepe kom en wentel de eieren één voor één door het paneermeel, zodat alle delen van het kikkererwtenmengsel bedekt zijn. Leg de eieren op een met perkamentpapier beklede bakplaat en bak ze 6-8 minuten in de oven tot het broodkruim knapperig en lichtgoudkleurig is. OF je kunt de eieren in de oven bakken tot ze knapperig en goudbruin zijn. Om te genieten snij je de eieren in vieren en serveer je ze met een heerlijke salade met komkommers, tomaten en sla.

Gerelateerd

Alle artikelen
Avo toast

Avo toast

Weet je niet wat je moet lunchen? Probeer deze avo toast! Snel, gemakkelijk en verantwoord!

Bekijk recept

Een monstertraining voltooid? Vervolg met deze gezonde, eiwitrijke omelet

Een monstertraining voltooid? Vervolg met deze gezonde, eiwitrijke omelet

Gemaakt met gepersonaliseerd eiwitpoeder, spinazie, eiwitten, Griekse yoghurt en chiazaden, het is rijk aan eiwitten EN smaak.

Bekijk recept

Overheerlijk verantwoorde deegpakketjes met paddenstoelen vulling

Overheerlijk verantwoorde deegpakketjes met paddenstoelen vulling

Auteur: Herbalife Nutrition

Weer een heerlijk recept voor in het weekend. Deze week dagen we jou uit om deegpakketjes met paddenstoelen vulling te maken!

Bekijk recept