Apfelsmarren 2

Oostenrijkse apfelschmarrn

Voor veel mensen zou de aankomende weken in het teken van wintersport staan. Lekker de hele dag sportief met elkaar in de buitenlucht en als lunch of tussendoortje een heiße Schokolade en een bord apfelstrudel of Kaiserschmarrn bestellen. Gezien de huidige situatie moeten we helaas een seizoen overslaan. Maar niet getreurd! Met onze Oostenrijkse apfelschmarrn krijg je dat heerlijke wintersportgevoel binnen no-time op je eigen keukentafel! Guten Appetit!

Dit heb je nodig Oostenrijkse apfelschmarrn (6 personen)

  • 4 middelgrote appels
  • 2 porties (84 g) Pro 20 select
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 125 ml water
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels ongezouten
  • boter voor in de pan
  • Kaneel om erover te strooien

Voedingswaarden (6)

  • 133 kcal
  • 16.6 g koolhydraten
  • 6.3 g vetten
  • 9.3 g eiwit
  • 14.5 g suiker
Apfelsmarren 2

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Snijd de appels in kwarten en haal de kern eruit. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Meng de eidooiers, kaneelpoeder, water, melk en Pro 20 select in een kom. Klop de eiwitten in een aparte kom totdat ze opstijven en vouw vervolgens heel voorzichtig het eiwit door het beslag. Probeer hierbij het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Zet een middelgrote koekenpan (23 cm in diameter) op hoog vuur en laat warm worden. Voeg de boter toe en voeg, als deze gaat schuimen, de appelplakjes toe. Bak ze al roerend 5 minuten totdat ze zacht zijn geworden en een beetje goudbruin aan de zijkanten. Zet het vuur laag, schik de appelplakjes zo dat ze de bodem van de pan bedekken en giet het beslag over de appels. Bak 2 minuten op het vuur zodat het beslag aan de onderkant lichtbruin kan worden. Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven en bak nog 10 minuten zodat het beslag in het midden net gaar is. Draai voorzichtig om op een warm bord om te serveren en strooi er nog wat kaneelpoeder over als je wilt. Laat iets afkoelen. Snijd in punten en serveer.

Gerelateerd

Alle artikelen
Bananenbrood is nog lekkerder met Proteïne Bakmix

Bananenbrood is nog lekkerder met Proteïne Bakmix

Auteur: Herbalife Nutrition

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer dit heerlijke bananenbrood eens!

Bekijk recept

Geniet van kaasmuffins als hartig tussendoortje

Geniet van kaasmuffins als hartig tussendoortje

Auteur: Herbalife Nutrition

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke hartige kaasmuffins eens!

Bekijk recept

Waarom houden golfers van donuts? Altijd een hole-in-one!

Waarom houden golfers van donuts? Altijd een hole-in-one!

Auteur: Herbalife Nutrition

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke, luchtige donuts eens!

Bekijk recept