Tiramisu

Wist je dat: "Tira mi su" Italiaans is voor "pick me up"? En laat dat nu net beschrijven wat dit heerlijke dessert doet! Een fluweelzacht recept met laagjes van friszure skyr, zoete dadels en koffie. Verras je familie en vrienden tijdens de feestdagen met dit verantwoorde nagerecht waarmee je daarna de dans- of spellenavond zeker doorkomt.

Dit heb je nodig (8 personen)

  • 6 eetlepels (66 g) High Protein Iced Coffee
  • 265 g witte bonen (uitgelekt)
  • 3 eieren
  • 100 g dadels (ontpit)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml water
  • 500 g Skyr naturel (bijvoorbeeld van Arla)
  • Natuurlijke stevia (druppels)
  • Cacaopoeder

Voedingswaarden (per stukje)

  • 170 kcal
  • 16,8 g koolhydraten
  • 2,3 g vet
  • 3,6 g vezels
  • 17,4 g eiwit

Recept

VOOR DE KOEK LAGEN: Week de dadels 15 minuten in gekookt water Mix 2 eieren met de bonen. Voeg daarna het water, bakpoeder en 4 scheppen (44 g) High Protein Iced Coffee toe met de dadels. Vet een cakevorm in met olijfolie en giet het beslag als bodem in de cakevorm. LET OP: deze bodem ga je na het bakken in 4 plakken snijden Zet de oven op 170 graden en bak ongeveer 15 minuten VOOR DE CREME Mix 1 ei met de Arla Skyr Natuur en 2 scheppen (22 g) High Protein Iced Coffee in een kom Zoet af met natuurlijke stevia druppels Laat de bodem afkoelen (minimaal een half uur) en snijd deze dan in 4 lagen. Leg de onderste plak op een mooie serveer-schaal Breng daarna een laag crème aan op de bodem, daarover weer een laag koek enz. tot je eindigt met een laag crème. Versier met cacaopoeder. TIP: je kunt de koek/bodem ook alvast op maat snijden om per persoon in een glaasje te serveren zoals op de foto. Dan bereid en versier je de desserts per persoon.

Gerelateerd

Alle artikelen
Feestelijke Tulbandcake

Feestelijke Tulbandcake

Auteur: Herbalife Nutrition

Moet jij het dessert maken tijdens het kerstdiner? Dan hebben wij het perfecte en ook nog eens verantwoorde recept! De Tulband is een symbool van de feestdagen geworden! Neem je tijd voor dit recept en je zult beloond worden met een cake die uitermate smaakvol is.

Bekijk recept

Chocolade-Sinaasappel taart

Chocolade-Sinaasappel taart

Auteur: Herbalife Nutrition

December is begonnen en dat betekent dat de aankomende weken in het teken staan van gezellige dinertjes en lekker veel eten. Wij hebben daarom het perfecte verantwoorde dessert om het diner lekker af te sluiten. Deze taart is een geweldige harmonie van twee heerlijke smaken: chocolade en sinaasappel, en is daarnaast rijk aan proteïnen. De combinatie avocado en cacao geeft een heerlijke romigheid aan het glazuur dat verantwoord en verzadigend is. De taart bevat slechts 169 Kcal! Uiteraard is hij ook heerlijk om overdag te eten met een kopje thee of koffie! Enjoy!

Bekijk recept

Pompoen-Choco Mousse

Pompoen-Choco Mousse

Auteur: Herbalife Nutrition

De herfst is onlosmakelijk verbonden met pompoen. Pompoen bevat o.a. vitaminen A, C en E, wat deze groente een goede immuunversterker maakt. In deze Halloween week verblijden we je daarom met een bijpassend recept, dat zowel als ontbijt en als toetje heerlijk smaakt.

Bekijk recept