Winterpasteitjes

Het is bijna holiday season! De geur van pasteitjes in huis mag daarbij absoluut niet ontbreken! F1 Appel Kaneel en Multivezel drank worden gecombineerd met fruit, noten en specerijen om je een pasteitje te geven dat niet alleen naar the holidays smaakt, maar ook een bron is van proteïnen en vezels.

Dit heb je nodig Winterpasteitjes (12 personen)

  • 100 g bloem
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 portie (28 g) PDM
  • 100 g boter (ongezouten)
  • 50 ml water
  • 1 portie (26 g) F1 Appel Kaneel
  • 1 portie (7 g) Multivezel drank
  • 1 kleine appel, geschild en geraspt of in kleine stukjes gesneden
  • 100 g rozijnen en sultana’s, gemengd (totaalgewicht)
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 25 g gehakte pecannoten
  • 25 g gehakte dadels of gedroogde abrikozen
  • Je hebt ook een bakvorm nodig voor ondiepe pasteitjes en een klein stervormpje (maar dat kan ook de vorm van een hart zijn of van een hulstblaadje).

Recept

Maak eerst het deeg. Doe de bloem, het meel en de PDM in een kom en meng door elkaar. Leg de boter bovenop de droge ingrediënten, breek deze met je handen in kleine stukjes en wrijf deze vervolgens door het mengsel zodat er grove stukjes ontstaan. Voeg nu de helft van het water toe en maak van het deeg een geheel. Voeg meer water toe indien noodzakelijk. Het zou een zacht deeg moeten vormen dat niet te plakkerig en rommelig is. Maak van het deeg, als het een geheel heeft gevormd, een cirkel van ongeveer 1-2 cm dik, verpak het in vershoudfolie en laat minstens 20 minuten in de koelkast rusten. Maak in de tussentijd de vulling. Doe de appel, rozijnen, sultana’s, pecannoten, dadels of gedroogde abrikozen, kaneel, sinaasappelschil en -sap en tenslotte de F1 Appel Kaneel en Multivezel drank in een mengkom. Meng alles goed door elkaar en zet apart. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C heteluchtoven). Haal het deeg uit de koelkast, leg het op een licht bebloemd werkoppervlak en strooi er wat bloem over. Rol het voorzichtig uit, met behulp van wat bloem en een paletmes aan de onderkant om te voorkomen dat het blijft plakken, totdat het 4-5 mm dik is. Snijd het deeg in 12 rondjes om de bodem en zijkanten van je bakvormen mee te bedekken. Snijd vervolgens 12 stervormpjes uit. Doe de rondjes in de bakvormen en verdeel de vulling erover. Leg er vervolgens de stervormen die je uit het deeg hebt gesneden op en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, totdat het deeg goudbruin is geworden. Bestrooi, indien gewenst, met wat poedersuiker en serveer warm of op kamertemperatuur. Deze pasteitjes kunnen op bestelling worden ingevroren en gebakken!

Gerelateerd

Alle artikelen
Maak deze overheerlijke Kaneelmuffins!

Maak deze overheerlijke Kaneelmuffins!

Auteur: Herbalife Nutrition

Wil jij een keer iets anders eten dan pepernoten, gevuld speculaas of marsepein? Probeer dan deze verantwoorde kaneelmuffins! Ze zitten boordevol extra proteïnen uit de F1 en PDM., kunnen van tevoren gebakken worden en je kunt er gedurende de rest van de week ook nog van genieten!

Bekijk recept

Herbalife Gummy Sterren en Hartjes

Herbalife Gummy Sterren en Hartjes

Auteur: Herbalife Nutrition

Lichte en opbeurende hapjes om vreugde te brengen in uw dag. Dit recept is verrijkt met voedingssupplementen, let op de dagelijkse dosis.

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Guacamole Dip met Proteïne Chips

De Zomer Op Tafel Guacamole Dip met Proteïne Chips

Auteur: Herbalife Nutrition

Dip & geniet! Deze frisse & opwekkende guacamole dip is perfect geserveerd met Herbalife Nutrition Proteïne Chips.

Bekijk recept