J4776 EMEA Festive Cook Book Carousel Minc Pie 1 NL

Winterpasteitjes

Het is bijna holiday season! De geur van pasteitjes in huis mag daarbij absoluut niet ontbreken! F1 Appel Kaneel en Multivezel drank worden gecombineerd met fruit, noten en specerijen om je een pasteitje te geven dat niet alleen naar the holidays smaakt, maar ook een bron is van proteïnen en vezels.

Dit heb je nodig Winterpasteitjes (12 personen)

  • 100 g bloem
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 portie (28 g) PDM
  • 100 g boter (ongezouten)
  • 50 ml water
  • 1 portie (26 g) F1 Appel Kaneel
  • 1 portie (7 g) Multivezel drank
  • 1 kleine appel, geschild en geraspt of in kleine stukjes gesneden
  • 100 g rozijnen en sultana’s, gemengd (totaalgewicht)
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 25 g gehakte pecannoten
  • 25 g gehakte dadels of gedroogde abrikozen
  • Je hebt ook een bakvorm nodig voor ondiepe pasteitjes en een klein stervormpje (maar dat kan ook de vorm van een hart zijn of van een hulstblaadje).
J4776 EMEA Festive Cook Book Carousel Minc Pie 1 NL

Recept

Maak eerst het deeg. Doe de bloem, het meel en de PDM in een kom en meng door elkaar. Leg de boter bovenop de droge ingrediënten, breek deze met je handen in kleine stukjes en wrijf deze vervolgens door het mengsel zodat er grove stukjes ontstaan. Voeg nu de helft van het water toe en maak van het deeg een geheel. Voeg meer water toe indien noodzakelijk. Het zou een zacht deeg moeten vormen dat niet te plakkerig en rommelig is. Maak van het deeg, als het een geheel heeft gevormd, een cirkel van ongeveer 1-2 cm dik, verpak het in vershoudfolie en laat minstens 20 minuten in de koelkast rusten. Maak in de tussentijd de vulling. Doe de appel, rozijnen, sultana’s, pecannoten, dadels of gedroogde abrikozen, kaneel, sinaasappelschil en -sap en tenslotte de F1 Appel Kaneel en Multivezel drank in een mengkom. Meng alles goed door elkaar en zet apart. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C heteluchtoven). Haal het deeg uit de koelkast, leg het op een licht bebloemd werkoppervlak en strooi er wat bloem over. Rol het voorzichtig uit, met behulp van wat bloem en een paletmes aan de onderkant om te voorkomen dat het blijft plakken, totdat het 4-5 mm dik is. Snijd het deeg in 12 rondjes om de bodem en zijkanten van je bakvormen mee te bedekken. Snijd vervolgens 12 stervormpjes uit. Doe de rondjes in de bakvormen en verdeel de vulling erover. Leg er vervolgens de stervormen die je uit het deeg hebt gesneden op en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, totdat het deeg goudbruin is geworden. Bestrooi, indien gewenst, met wat poedersuiker en serveer warm of op kamertemperatuur. Deze pasteitjes kunnen op bestelling worden ingevroren en gebakken!

Gerelateerd

Alle artikelen
Bananenbrood is nog lekkerder met Proteïne Bakmix

Bananenbrood is nog lekkerder met Proteïne Bakmix

Auteur: Herbalife Nutrition

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer dit heerlijke bananenbrood eens!

Bekijk recept

Geniet van kaasmuffins als hartig tussendoortje

Geniet van kaasmuffins als hartig tussendoortje

Auteur: Herbalife Nutrition

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke hartige kaasmuffins eens!

Bekijk recept

Waarom houden golfers van donuts? Altijd een hole-in-one!

Waarom houden golfers van donuts? Altijd een hole-in-one!

Auteur: Herbalife Nutrition

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke, luchtige donuts eens!

Bekijk recept