Gevulde Veggie Courgette

Dit vegetarische lunchgerecht ziet er heel feestelijk uit en is snel te bereiden. Als je er wat zilvervliesrijst of zoete aardappel bij kookt kun je het ook prima als diner serveren. Met het mooie barbecue weer zou je deze courgette ook heerlijk op de bbq kunnen bereiden voor die ultieme zomerse gerookte smaak.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 2 el Gourmet Tomatensoep poeder
  • 1 el F3 Personalized Protein Powder (of PPP)
  • 2 courgettes (middelgroot)
  • 2 tomaten
  • 125 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 snufje rode peper (gedroogd)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el fetablokjes
  • 1 el parmezaanse kaas
  • 3 takjes verse basilicum

Voedingswaarden (per 2 helften)

  • 322 kcal
  • 7,6 g koolhydraten
  • 22 g vet
  • 16,7 g eiwit

Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes in de lengte door en lepel ze uit. Doe de pulp in een kom en bewaar deze. Meng de Gourmet soeppoeder en de PPP met 150ml gekookt water en roer goed door tot een gladde massa. Halveer de tomaten en haal het vruchtvlees eruit (gooi dit weg). Snijd de ontpitte tomaten en champignons in kleine blokjes en doe deze bij de pulp van de courgettes. Voeg de basilicum, geperste knoflook, oregano, rode peper, olijfolie en de feta blokjes toe en roer alles met de soep door elkaar. Leg de halve courgettes in een ovenschaal en verdeel de mix over de 4 uitgeholde courgettes. Doe er aluminium folie overheen en laat het 30 minuten in de oven staan tot de courgette zacht is. (Soms kan een klein laagje water in de ovenschaal helpen tegen uitdroging). Garneer tenslotte met de Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Gerelateerd

Alle artikelen
Linzensoep

Linzensoep

Auteur: Herbalife Nutrition

Deze hartige soep is een goede bron van vezels en proteïnen met een rijke, diepe smaak. Geniet ervan met een paar sneetjes geroosterd roggebrood of proteïnebrood.

Bekijk recept

25 oktober Pastadag! Ontdek deze overheerlijke pasta!

25 oktober Pastadag! Ontdek deze overheerlijke pasta!

Auteur: Herbalife Nutrition

Vandaag is het pastadag! Met deze heerlijke #tomaat #aspergepasta tover je een fantastische pasta op tafel! Mocht het geen seizoen zijn voor witte asperges dan kun je ze vervangen voor groene asperges. Wil je de pasta vervangen voor een meer verantwoorde variant? Probeer dan eens de courget vorm genaamd courghetti!

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Zomerse Wraps

De Zomer Op Tafel Zomerse Wraps

Auteur: Herbalife Nutrition

Reza maakt speciaal vandaag voor De Zomer Op Tafel, zomerse wraps! Deze wraps zijn heerlijk als lunch en met wat extra toppings zijn ze ook ideaal om 's avonds te eten. Het recept is niet ingewikkeld en super snel gemaakt. Wil jij verantwoord en lekker eten? En houd je daarnaast ook nog van een snelle bereiding? Dan moet je zeker deze wraps proberen! Voeg naast de wraps nog wat proteïne chips toe in de smaak barbecue of sour cream & onion voor een crispy bite! Enjoy!

Bekijk recept