
Linzensoep
Deze hartige soep is een goede bron van vezels en proteïnen met een rijke, diepe smaak. Geniet ervan met een paar sneetjes geroosterd roggebrood of proteïnebrood.
Dit heb je nodig Linzensoep (8 personen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 kaneelstokje
- 1 kleine gedroogde rode chilipeper
- 300 g rode linzen
- 1½ eetlepel tomatenpuree
- 1½ theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels sherryazijn
- ½ bosje bieslook
- 1½ theelepel mosterd
- 1½ theelepel zoet paprikapoeder
- 1200 groentebouillon
- 300 ml melk
- Zout
- Peper
- 6 porties (36 g) F3 PPP
Voedingswaarden (15 gram proteinen)
- 214 kcal
- 2 gram vezels
- 5 gram vet
- 29 gram koolhydraten
- 6 gram suiker

Recept
Snijd de uien. Hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de uien en de knofl ook toe. Bak al roerend op middelhoog tot hoog vuur gedurende ongeveer 6 minuten totdat alles zacht is en goudbruin aan de zijkanten. Voeg de kaneel en chilipeper toe en bak kort verder. Voeg de linzen en tomatenpuree toe en bak nogmaals kort. Breng op smaak met komijn- en paprikapoeder. Giet er de groentebouillon over, breng aan de kook, doe de deksel erop en laat 15-20 minuten sudderen. Neem 4 eetlepels van de linzen en zet aan de kant. Haal het kaneelstokje eruit. Pureer de soep goed. Roer er de F3 PPP door. Voeg de melk toe. Kook nog eens 3 tot 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Meng de apart gezette linzen, sherryazijn en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fi jn. Garneer de soep met de bieslook en het linzenmengsel.
Gerelateerd
Alle artikelen
Geniet van deze heerlijke pannenkoeken met Proteïne Bakmix
Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijk luchtige, eiwitrijke pannenkoeken eens, klaar in enkele minuten!

Avo toast
Weet je niet wat je moet lunchen? Probeer deze avo toast! Snel, gemakkelijk en verantwoord!

Herbalife Nutrition Scotch eggs
Probeer deze eiwitrijke Scoth Eggs eens, die zowel vegetarisch als Glutenvrij zijn deze Paasvakantie! Deze overheerlijke traktaties moeten met mate gegeten worden en als onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet.