Linzensoep

Deze hartige soep is een goede bron van vezels en proteïnen met een rijke, diepe smaak. Geniet ervan met een paar sneetjes geroosterd roggebrood of proteïnebrood.

Dit heb je nodig Linzensoep (8 personen)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kleine gedroogde rode chilipeper
  • 300 g rode linzen
  • 1½ eetlepel tomatenpuree
  • 1½ theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • ½ bosje bieslook
  • 1½ theelepel mosterd
  • 1½ theelepel zoet paprikapoeder
  • 1200 groentebouillon
  • 300 ml melk
  • Zout
  • Peper
  • 6 porties (36 g) F3 PPP

Voedingswaarden (15 gram proteinen)

  • 214 kcal
  • 2 gram vezels
  • 5 gram vet
  • 29 gram koolhydraten
  • 6 gram suiker

Recept

Snijd de uien. Hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de uien en de knofl ook toe. Bak al roerend op middelhoog tot hoog vuur gedurende ongeveer 6 minuten totdat alles zacht is en goudbruin aan de zijkanten. Voeg de kaneel en chilipeper toe en bak kort verder. Voeg de linzen en tomatenpuree toe en bak nogmaals kort. Breng op smaak met komijn- en paprikapoeder. Giet er de groentebouillon over, breng aan de kook, doe de deksel erop en laat 15-20 minuten sudderen. Neem 4 eetlepels van de linzen en zet aan de kant. Haal het kaneelstokje eruit. Pureer de soep goed. Roer er de F3 PPP door. Voeg de melk toe. Kook nog eens 3 tot 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Meng de apart gezette linzen, sherryazijn en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fi jn. Garneer de soep met de bieslook en het linzenmengsel.

Gerelateerd

Alle artikelen
25 oktober Pastadag! Ontdek deze overheerlijke pasta!

25 oktober Pastadag! Ontdek deze overheerlijke pasta!

Auteur: Herbalife Nutrition

Vandaag is het pastadag! Met deze heerlijke #tomaat #aspergepasta tover je een fantastische pasta op tafel! Mocht het geen seizoen zijn voor witte asperges dan kun je ze vervangen voor groene asperges. Wil je de pasta vervangen voor een meer verantwoorde variant? Probeer dan eens de courget vorm genaamd courghetti!

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Zomerse Wraps

De Zomer Op Tafel Zomerse Wraps

Auteur: Herbalife Nutrition

Reza maakt speciaal vandaag voor De Zomer Op Tafel, zomerse wraps! Deze wraps zijn heerlijk als lunch en met wat extra toppings zijn ze ook ideaal om 's avonds te eten. Het recept is niet ingewikkeld en super snel gemaakt. Wil jij verantwoord en lekker eten? En houd je daarnaast ook nog van een snelle bereiding? Dan moet je zeker deze wraps proberen! Voeg naast de wraps nog wat proteïne chips toe in de smaak barbecue of sour cream & onion voor een crispy bite! Enjoy!

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Wortel & Tahini schijven

De Zomer Op Tafel Wortel & Tahini schijven

Estrella van Toor maakt speciaal vandaag voor De Zomer Op Tafel wortel- tahini schijven met een overheerlijke tahini saus! Deze schijven kun je van te voren bereiden en later op de dag in de pan bakken of gezellig op de BBQ roosteren. De Formula 1 hartige paddenstoel en kruiden zorgt voor een heerlijke smaak en bevat 19 gram proteïne, 25 vitamines & mineralen en 5 gram vezels. De PPP die Estrella toevoegt is goed voor de spieropbouw en zorgt ervoor dat de schijven niet uit elkaar vallen. Enjoy!

Bekijk recept